domenica 31 luglio 2011

Antipasti . . . początek uczty

Początek tradycyjnej włoskiej uczty zaczyna się od przystawek, czyli kilku niewielkich smakołyków pobudzajcych apetyt...
Klasyczne antipasti to dania na zimno
t
j.marynowane w oliwie warzywa, nadziewane oliwki,
grzanki z oliwą i czosnkiem,tradycyjne wędliny
i sery.
Pamiętam moje pierwsze wizyty w tutejszych restauracjach ...
po skosztowaniu tych wszystkich pyszności byłam już najedzona...
a to był dopiero pocztek uczty!



3 commenti:

  1. Wszystko wygląda tak smakowicie:-)
    Niestety nie znam włoskiego i niektórych rzeczy nie mogę rozszyfrować:-)

    RispondiElimina
  2. ;) niestety z powodu braku czasu nie jestem w stanie wszyskiego tlumaczyc, wiec dlatego po prawej stronie bloga zamiescilam slownik...wystarczy ze wybierzesz przepis, a poznije klikniesz flage polski i Ci przetlumaczy (nie w 100% ale da sie zrozumiec)...oczywiscie jesli jakiegos przepisu nie rozumiesz sluze pomoca...chetnie pomoge. pozdrowienia ze slonecznej Italii!!!

    RispondiElimina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...